Centrotrans-Eurolines
0

"Očekujemo da Ministarstvo saobraćaja povuče nezakonita rješenja"

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Centrotrans-Eurolines očekuje da će Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, u skladu sa sudskim presudama, rješenjima Kantonalne inspekcije i Upravne inspekcije Ministarstva pravde FBiH, povući "svoja nezakonita rješenja, prestati tolerirati nezakoniti rad KJKP GRAS Sarajevo i na zakonom propisan način, u javnom postupku, utvrditi red vožnje za sporne kantonalne linije".

S obzirom na to da su rješenjem Ministarstva pravde FBiH od 26. aprila stavljene van snage sve aktivnosti, redovi vožnje i rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo koja se odnose na sudskim presudama ukinute autobuske linije na području Kantona Sarajevo, očekujemo da će Ministarstvo u najkraćem roku razumno postupiti i na legalan način implementirati naloge iz spomenutog rješenja, saopćeno je iz Centrotrans-Eurolinesa.

Iz tog preduzeća najavljuju da će, u skladu s odlukom Uprave Društva, do konačne uspostave legalnih redova vožnje svakog petka vršiti besplatan prijevoz za građane Kantona Sarajevo na relacijama Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Hrasnica.