Sastanak Džombića i Moorea
0

Očekuje se formiranje Vijeća ministara BiH za nekoliko dana

SRNA
Džombić i Moore na sastanku (Foto: SRNA)
Džombić i Moore na sastanku (Foto: SRNA)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić očekuje formiranje Vijeća ministara u toku narednih nekoliko dana, kada bi trebalo da budu riješena mnoga pitanja, između ostalih i pitanje otplate ino duga.

Džombić je u Banjoj Luci sa zamjenikom američkog ambasadora u BiH Jonathanom Mooreom razgovarao i o budžetu BiH za 2011. i 2012. godinu, kao i o nedavnoj otplati ino duga prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, te prema Svjetskoj banci i Evropskoj komisiji.

Džombić  je podsjetio da je Republika Srpska direktnom otplatom rate kredita pokazala veliku odgovornost prema ugovorenim međunarodnim obavezama.

Na sastanku je bilo riječi i o neefikasnim agencijama na nivou BiH i o postojanju velike potrebe za njihovom racionalizacijom.

Premijer Džombić i zamjenik američkog ambasadora Moore razgovarali su i o predstojećoj skupštini  akcionara Elektroprenosa BiH, o bezbjedonosnoj situaciji u  BiH, ali i o drugim aktuelnim temama koje se tiču BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.