Nastava redovno od ponedjeljka
763

Obustavljena nastava u KS u osnovnim i srednjim školama

Sarajevo-x.com
Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo obustavljena je do ponedjeljka, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS. Prva smjena će se završiti po ranije utvrđenom planu i rasporedu.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Zbog iznimno niskih temperatura i velikih količina padavina Ministarstvo je donijelo odluku o obustavi nastave.

Škole su dužne prihvatiti svu djecu koja danas eventualno dođu u drugu smjenu te u saradnji sa roditeljima osigurati da se bezbjedno vrate kući. Produženi boravak u školama se odvija neometano i bez izmjena.

"Nastava će biti redovno nastavljena od ponedjeljka, ukoliko Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS ne donese drugačiju odluku", kazao je za Sarajevo-x.com Stefan Pejović iz Ureda za odnose s javnošću.

Podsjetimo, još jučer je donesena odluka o prekidu nastave u područnim školama. S obzirom na to da je tokom noći i jutros Sarajevo doslovno okovano snijegom, ministarstvo je donijelo odluku o obustavi nastave do ponedjeljka u svim školama.

Direktori osnovnih i srednjih škola samostalno će u ponedjeljak odlučiti da li ima potrebe za skraćivanjem nastave, a ukoliko sniježno nevrijeme i početkom naredne sedmice bude stvaralo neprilike, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS će naknadno donijeti odluku o obustavi nastave do daljnjeg.