BiH
0

Obustava saobraćaja za vrijeme "Sarajevskog maratona 2008."

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) donijelo je rješenje kojim se Sportskom savezu KS-a odobrava privremena obustava saobraćaja u povodu održavanja "Sarajevskog maratona 2008.".

Radi održavanja ovog maratona saobraćaj će 12. oktobra od 9.45 do 13.00 sati biti obustavljen u sarajevskim ulicama - Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića i Rustempašinoj.

Privremena obustava saobraćaja ulicama od starta do cilja maratona, od Vječne vatre do llidže (prostor ispred fontane kod bivše robne kuće), odnosi se na potpunu obustavu motornog saobraćaja i vozila javnog gradskog saobraćaja (osim tramvaja) i autobusa GRAS-a na dijelu ulice Rustempašina od kružnog toka do termimala llidža, gdje je organizator dužan lijevu saobraćajnu traku putem pokretnih rampi odvojili od desne saobraćajne trake rezervisane za učesnike maratona.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici kantonalnog MUP-a, saopćeno je iz kantonalne Pres-službe.