BiH
0

Obuka u plivanju treba da bude obavezna za sve osnovce

FENA
Mostarsko Udruženje građana "Sinovi mahale" pokrenulo je inicijativu da obuka u plivanju bude obavezna u svim osnovnim školma na području Mostara, stoji u priopćenju iz ovoga udruženja.

Neposredan povod za ovu inicijativu bila su dva zadnja slučaja utapanja jedanaestogodišnjih dječaka u rijeci Jasenica i na akumulaciji hidroelektrane Mostar u svibnju u lipnju ove godine.

Po podacima Ureda policijskog komesara Hercegovačko-neretvanske županije, na području ovog kantona od 2000. godine do danas registrirana su 52 slučaja utapanja osoba različite dobi, a jedan od uzroka utapanja bilo je i nepoznavanje vještine plivanja, navodi se u priopćenju.

"Pozivamo Odjel za društvene djelatnosti grada Mostara, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije te Zavod za školstvo i Pedagoški zavod Mostar da razmatre ovu inicijativu kako bi se obavezna obuka plivanja uvela u sve osnovne škole grada Mostara u školskoj 2008/2009. godini, a financijska sredstva planirala u proračunu za sljedeću godinu.

Obraćamo se svim roditeljima, učenicima, vijećima roditelja i škole, vijećima učenika osnovnih škola grada Mostara, zainteresiranim građanima, sportskim klubovima, posebno klubovima sportova na vodi, Sportskom savezu grada Mostara i HNŽ-a te pisanim i elektronskim medijima da podrže ovu inicijativu.

Komentari pozitivni i negativni, pitanja i prijedlozi mogu se dostaviti neposredno u naše prostorijama u Donjoj mahali ili na našu web adresi: www.sinovimahale.b", stoji u priopćenju iz Udruženja građana "Sinovi mahale".