BiH
18

Oborinske vode poplavile 60 kuća u Bihaću

Klix.ba
Uslijed obilnih padavina koje su pogodile područje grada Bihaća u protekla 24 sata došlo je do izljevanja kanala za oborinske vode u nekoliko mjesnih zajednica.

Najviše problema voda je stvorila mještanima Golubića, Čavkića, Kamenice i Vedrog Polja, a prema podacima nadležnih službi pod vodom je više od 60 porodičnih kuća i pomoćnih objekata.

Od ranih jutarnjih sati na terenu su pripadnici Vatrogasne jedinice Bihać, radnici JP Vodovoda i JKP Komrada, te pripadnici OS BiH koji su angažirani na pravljenju zečijih nasipa Golubiću. Poplavljena područa jutros je obišao i Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća, istaknuvši da je angažirana mehanizacija i ljudstvo kako bi se sprijačilo daljnje plavljenje porodičnih objakata na ugroženim područjima.

"U posljednja 24 sata palo je preko 86 litara kiše po m2 na području grada Bihaća što je uz padavine ranijih dana preko 120 litara i to su velike količine vode koje sun a pojedinim dijelovima grada uzrokovali izlijevanja voda. Na svu sreću ljudski životi nisu ugroženi i to je za sad najvažnije i angažirali smo sve snage da normaliziramo stanje i u ovim mjesnim zajednicama koje su pod vodom", kazao je Toromanović.