BiH
7

Obnovljen simbol sarajevske olimpijade na Dobrinji

FENA
Na zgradi u Ulici omladinskih radnih brigada broj 9, u novogradskom naselju Dobrinja II, završena je restauracija murala Vučka, simbola XIV Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine u Sarajevu.
S obzirom na to da je crtež Vučka bio oštećen i izblijedio, Općina Novi Grad je u povodu obilježavanja 30 godina od otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu obnovila ovaj simbol.

"Svi oni koji pamte Vučka, znaju šta je to značilo za građane Sarajeva. U zgradi na kojoj je naslikan Vučko, bili su smješteni strani novinari tokom održavanja Olimpijade u Sarajevu. Općina Novi Grad Sarajevo je i tada, prije 30 godina značajno učestvovala u organizaciji Olimpijskih igara, a i danas nastoji oživjeti taj olimpijski duh", kazao je pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Općine Novi Grad Sarajevo Elvir Resić.

Općina Novi Grad Sarajevo podržala je i ovogodišnju manifestaciju obilježavanja godišnjice ZOI-a u Zetri, kojoj su prisustvovali i novogradski đaci, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad Sarajevo.