BiH
0

Obnovljen Odjel dječije hirurgije bolnice u Bihaću

Klix.ba
Odjel dječije hirurgije Kantonalne bolnice ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću koji je uništen u požaru 2013. godine, u potpunosti je obnovljen zahvaljujući donaciji koju je obezbjedila Islamska razvojna banka.

Saradnjom Islamske razvojne banke, BBI banke, BBI Reale Estatea i Rijaseta islamske zajednice obnovljen je Odjel dječije hirurgije Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, koji je prije tri godine uništen u požaru. Islamska razvojna banka za projekt obnove osigurala je 100.000 američkih dolara.

Završetak radova na rekonstrukciji Odjela koji je opremljen u skladu sa najvišim evropskim strandardima i koji će omogućiti bolju zdravstvenu skrb, medijima su prezentirali direktor Kantonalne bolnice Bihać Smail Dervišević, premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i direktor BBI banke Amer Bukvić.

Direktor Kantonalne bolnice zahvalio se donatorima i naglasio kako je Kantonalna bolnica od izuzetne važnosti za Unsko-sanski kanton.

"Kantonalna bolnica Bihać brine o 300.000 građana s ovog područja. Zahvalni smo BBI banci i gospodinu Bukviću koji je odmah nakon prvog sastanka rekao da će pronaći sredstva za obnovu Odjela dječije hirurgije", kazao je Dervišević.

Premijer USK je naglasio da je zdravstvo jedan od prioritetnih ciljeva Vlade u 2017. godini. Direktor BBI banke Amer Bukvić nje istaknuo da Islamska razvojna banka, koja je većinski osnivač BBI banke, godinama investira i pomaže na različite načine projekte obnove u BiH.

"BBI banka je finansijska institucija koja u svojim strateškim planovima ima brigu za društvo u kojem posluje. Kroz različite projekte nastojimo oplemeniti okruženje u kojem radimo. Kao banka koja posluje u skladu sa etičkim principima, transparentno i u partnerskom odnosu sa našim klijentima, mi smo partneri i u zajednicama u kojima djelujemo. Raduje me da smo uspjeli pomoći da ovaj odjel za djecu, jednu od najosjetljivijih kategorija stanovništva, bude obnovljen kako bi im omogućili bolje uslove za liječenje", kazao je Bukvić.