BiH
1

Obilježena peta godišnjica smrti načelnika Ilidže Amera Ćenanovića

Klix.ba
Prije pet godine, prvog aprila 2011. godine prestalo je da kuca srce velikog čovjeka, komšije, prijatelja, našeg načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanovića.

Tim povodom delegacija Općine Ilidža, učenici i nastavnici Osme osnovne škole "Amer Ćenanović", te članovi Gorske službe spašavanja i Streljačkog kluba Ilidža učenjem dove, Fatihe i polaganjem cvijeća obilježili su godišnjicu od Amerove smrti i još jednom se podsjedili na njegov plemeniti lik i njegov nemjerljiv doprinos u razvoju općine Ilidža.

U trci dužine oko tri kilometra, koju je organizovala Općina Ilidža, učestvovalo je 500 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Prvo mjesto među djevojčicama osnovnih škola osvojila je Varavra Šešlija iz Međunarodne osnovne škole, a prvo mjesto u kategoriji učenika srednjih škola osvojio je Bilal Brajlović iz Međunarodne srednje škole, drugo Enijad Nuković i treće Šefik Pločo obojica iz Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije.

Medale i zahvalnice pobjednicima su uručili načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić, Muhamed Omerović predsjedavajući i Suljo Alić dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža.

"Sretan sam što sam danas sa vama. Ovo je najboljih načina da se prisjetimo i pamtimo ovog velikog čovjeka i da zajedno radimo na budućnosti kakvu je on gradio i želio. Ilidža je bogata općina mnogim ljepotama, ali je najbogatija djecom kao što ste vi. Svi koji su učestvovali i stigli na cilj su pobjednici", poručio je učesnicima trke načelnik Memić.