BiH
0

Obilježena 19. godišnjica pogibije komandanta Ese Bajramovića

Klix.ba
U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Unija veterana općine Centar obilježena je 8. novembra 2013. godine u haremu Alipašine džamije 19. godišnjica od pogibije Esada Ese Bajramovića, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.

Polaganjem cvijeća na mezar, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice i brojni suborci te predstavnici boračkih organizacija Općine Centar i Kantona Sarajevo, odali su dužnu počast Esi Bajramoviću, borcu Armije RBiH koji je poginuo za našu slobodu.

"Iako smo tog dana imali dobre preduvjete za borbu, nažalost desila se pogibija velikog čovjeka, koji je bio otac, suprug i brat. Planiramo 9. novembra posjetiti mjesto pogibije rahmetli Ese Bajramovića na Nišićkoj visoravni, kako bismo i na taj način odali počast našem ratnom drugu, velikom čovjeku koji je dao život za opstanak naše države BiH", kazao je Enver Krluč, ratni komandant i predsjednik JOB-a Unija veterana općine Centar, prisjećajući se ratnih dana tokom oslobađanja teritorija Nišićke visoravni.

U ime organizacije boraca sa područja općine Centar prisutnima se obratio Zijad Škamo, nosilac najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan i predsjednik Udruženja nosilaca Zlatnog ljiljana i Zlatne policijske značke općine Centar.

"Ponosan sam što je tokom ratnih dešavanja rahmetli Esad Bajramović bio moj nadređeni koji je učestvovao u planiranju i provođenju vojnih oslobodilačkih akcija, čovjek koji je volio svoju državu i narod", kazao je Škamo.

U ime porodice rahmetli Esada Bajramovića cvijeće na mezar su položile majka Ćama, supruga Sadija, kćerka Šejla i njegova sestra Ramiza.