BiH
0

Obilježen dan uspostave MUP-a BPK Goražde

FENA
Goražde
Goražde
Sjednicom proširenog Kolegija, danas je u Goraždu obilježen 15. juli, Dan uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Na sjednici su analizirani rezultati rada u proteklom periodu te dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pripadnicima ovog ministarstva.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja za najzaslužnije pojedince i sektore MUP-a. Za sjećanje i poseban doprinos u radu MUP-a, pojedinačno priznanje "Počasna policijska značka" posthumno je dodijeljena nedavno tragično preminulom policijskom službeniku Esadu Jahiću. Za poseban doprinos u spašavanju i zaštiti ljudskih života i imovine u vrijeme decembarskih poplava, kolektivna pohvala pripala je Jedinici za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Za uspješnu saradnju i pruženu podršku u opremanju i radu Ministarstva, danas su dodijeljene zahvalnice zaslužnim institucijama, ustanovama i preduzećima.

Čestitke povodom Dana uspostave MUP-a BPK Goražde, pripadnicima ovog ministarstva danas su uputili i premijer BPK-a Emir Frašto te komesar policije Ešref Hurić.

Svečanost planirana ovim povodom je otkazana zbog nedavne smrti dvaju pripadnika MUP-a, Esada Jahića i Radoša Tupeše, a Dan upostave MUP-a BPK Goražde obilježen je i obilaskom mezarja uz polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim i umrlim pripadnicima ovog ministarstva.