Mostar
0

Obilježavanje noći Lejletu-l-kadra u Sjevernom logoru

FENA
Povodom obilježavanja najznačajnije mubarek noći u islamskom kalendaru, noći Lejletu-l-kadra, Medžis Islamske zajednice (MIZ) Mostar večeras će organizirati iftar za sve građane Mostara.

Iftar će biti upriličen na malonogometnom igralištu u Sjevernom logoru, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova bit će održan u sportskoj dvorani.

Centralna manifestacija obilježavanja noći Lejletu-l-kadra u Mostaru bit će organizirana u sali Univerzitetsko sportsko-rekreativnog centra "Midhat Hujdur Hujka". Teravih namaz predvodit će hafiz Emin ef. Tucović, a prigodan svečani program izvest će hor El –Kamer pod rukovodstvom Zejda Šote. Tim povodom posebnu poruku prisutnima uputit će glavni imam Medžlisa IZ Mostar Salem ef. Dedović .

Nakon centralne manifestacije noćni ibadeti će biti organizirani u džamiji Bosanki mudžahidi u Sjevernom logoru. U okviru ovog programa planirano je učenje Kur'ana, zajedničko klanjanje nafila namaz i učenje kaderske dove.

Inače, muslimani će večeras širom svijeta obilježiti najznačajniju mubarek noć u islamskom kalendaru, noć Lejletu-l-kadra. U ovoj noći počela je objava Kur'ana a.š. i prema islamskom učenju sve vjerničke dove u njoj bit će uslišane. S toga se ovoj noći pridaje veoma velika pažnja na svim meridijanima svijeta.