BiH
0

Obilježavanje Dana grada Sarajeva

FENA
U povodu obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva, predstavnici državnih, federalnih, gradskih i općinskih struktura vlasti položili su danas cvijeće na spomen-obilježje kod "Vječne vatre" i odali počast oslobodiocima i antifašistima iz proteklog rata (1992.-1995.) i Drugog svjetskog rata.

Cvijeće su jutros položili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

  • Danas se sjećamo dana kada je Sarajevo oslobođeno od fašizma iz Drugog svjetskog rata, kazao je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, podsjećajući na kontinuitet antifašističke borbe građana Sarajeva.

Na antifašističku opredijeljenost građana Sarajeva i bh. patriota ukazali su i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Sulejman Tihić i gradonačelnica Semiha Borovac, istaknuvši značaj historijskog datuma koji svjedoči o njegovanju sjećanja na svijetlu tradiciju antifašizma u BiH.

Spomen-obilježje kod "Vječne vatre", koje simbolizira kontinuitet otpora fašističkim nasrtajima na Grad i BiH, pohodili su i predstavnici brojnih boračkih organizacija i udruženja koje baštine antifašističku tradiciju i čuvaju sjećanje na oslobodioce i branitelje Sarajeva i BiH.