Dani Kantona Saraevo
0

Obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija RBiH

FENA
U okviru prvog dana manifestacije "Dani Kantona Sarajevo", 2. maja, u povodu obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija Republike Bosne i Hercegovine, u organizaciji Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva za boračka pitanja KS-a bit će održana "Javna tribina o historijskom i aktuelnom značenju zbivanja 2.maja 1992. za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine", najavljeno je iz Pres-službe KS-a.

Tribina će biti održana u Domu mladih KSC "Skenderija", a ovom prilikom prisutnima će govoriti Stjepan Kljuić, Hasan Efendić i Avdo Hebib.

Istog dana, delegacija Kantona Sarajevo u sastavu predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednik Kluba poslanika SBiH Emir Baraković, predsjednica Kluba poslanika SDA Dženana Zlatar, poslanici u Skupštini KS-a Miro Lazović i Edina Papo, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položit će cvijeće na Centralno obilježje mezarja Kovači i mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Zatim će delegacija Kantona Sarajevo u sastavu zamjenik predsjedavajućeg Skupštine KS-a Svetozar Pudarić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednica Kluba poslanika SDUBiH Mirjana Deak, poslanici u Skupštini KS-a Ismet Imamović i Adisa Gec, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položiti cvijeće na groblje Lav.

Delegacija Kantona Sarajevo u sastavu zamjenik predsjedavajućeg Skupštine KS-a Ivica Šarić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednik Kluba poslanika Patriotski blok BPS-SDU Šemsudin Hadrović, predsjednik Kluba poslanika SDPBiH Fikret Musić i poslanik u Skupštini KS-a Mirsad Pindžo, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položit će cvijeće na mezarje Stadion, dok će ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović i predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položiti cvijeće na mezarje Buča Potok.

Navečer će u sali Kinoteke BiH biti prikazan kultni domaći film iz 1955. godine "Hanka", reditelja Slavka Vorkapića.