Otac i sin Džumhur kod Silajdžića
0

Obezbjeđuje se strana stipendija za talentovanog tenisera

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u svom uredu Damira Džumhura, juniorskog prvaka Evrope u tenisu, te njegovog oca i trenera Nefrida.

Osvajanjem zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu u tenisu, u kategoriji juniora, Damir Džumhur postigao je najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačkog tenisa. Ovom velikom uspjehu prethodio je niz uspjeha na drugim takmičenjima.

Damirov otac je tokom susreta informisao Silajdžića o predstojećim takmičenjima na kojima će učestvovati Damir, a prvo je olimpijada u Pekingu, koja počinje 8. augusta, zatim turniri u Montrealu i New Yorku. Rekao mu je koliko ljubavi, truda i finansijskih sredstava je potrebno za ovakav uspjeh.

Silajdžić čestitao je evropskom prvaku i njegovom ocu Nerfidu, koji je ujedno trener, za do sada postignute rezultate, te zaželio da Damirova karijera u budućnosti ide uzlaznom putanjom. Ovom prilikom je informisao Damira i njegovog oca da je u proceduri osiguranje jedne strane stipendije ovom mladom i uspješnom teniseru, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.