Radionica
0

Obezbjeđivanje kvaliteta na privatnim fakultetima

SRNA
U Sarajevu će danas i sutra biti održana radionica pod nazivom "Osiguranje kvaliteta na privatnim visokoškolskim ustanovama u BiH", čiji je cilj prenos evropskih iskustava u BiH o privatnom sektoru u visokom obrazovanju, njegovoj regulaciji i obezbjeđenju kvaliteta.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta BiH saopštila je da će na radionici domaći i austrijski eksperti iznijeti iskustva i perspektive BiH, Austrije i drugih evropskih zemalja kada je riječ o privatnom sektoru u visokom obrazovanju, te njegovoj regulaciji.

Radionica će biti prilika da se predstavncima ministarstava i visokoškolskih ustanova predstave aktivnosti na akreditaciji visokoškolskih ustanova, njihova uloga i obaveze u postupku akreditacije, koja će početi početkom naredne godine.

Na radionici će učestvovati predstavnici svih nadležnih ministarstava obrazovanja - Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva prosvjete i kluture Republike Srpske i kantonalnih ministarstava obrazovanja u Federaciji BiH, te privatnih visokoškolskih ustanova u BiH i organizacija koje se bave reformom visokog obrazovanja u BiH.

Organizatori radionice su Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH i Regionalna kancelarija Austrijske kooperacije Sarajevo.