Od sutra u saobraćaju
23

Obavljena probna vožnja novim GRAS-ovim minibusima

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Nakon što je završena procedura registracije za pet novonabavljenih minibusa danas je uspješno izvršena probna vožnja vozilima u centralnim, padinskim dijelovima grada u kojima je i najveći broj registrovanih minibuskih linija, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću GRAS-a.

To je bila prilika da se nova vozila testiraju posebno s aspekta konfifguracije terena na kojima će saobraćati, a to su najvećim dijelom padinski dijelovi grada, s uskim i strmim ulicama gdje su uvjeti eksploatacije mnogo teži.

Prije probne vožnje, vozači koji će upravljati minibusima imali su neku vrstu kratke obuke od strane predstavnika isporučioca vozila. Probna vožnja bila je uspješna i ova vozila u saobraćaj će biti uključena već sutra, 22. septembra.

Iz GRAS-a napominju da je i ovaj put evidentiran isti problem, a to su parkirana vozila duž saobraćajnice koja umnogome ometaju i usporavaju promet naših vozila.

Registracija preostalih pet novonabavljenih minibusa je u toku, a ista će biti uključena u saobraćaj početkom sljedeće sedmice.

Iz GRAS-a pozivaju svoje korisnike, građane Sarajeva da svojim odnosom i ponašanjem ne dozvole da se ta vozila uništavaju na bilo koji način koji prije svega stvara ružnu sliku o gradu i njima samim, a preduzeću dodatne i potpuno nepotrebne troškove.