Narodna skupština RS
0

O privatizaciji državnog kapitala u preduzećima

SRNA
Narodna skupština Republike Srpske (RS) danas će u nastavku sjednice razmatrati Prijedlog zakona o dopuni zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o ribarstvu.

Poslanici će razmatrati nacrte zakona o izmjenama i dopunama zakona o preuzimanju akcionarskih društava, o poljoprivredi, te o organskoj proizvodnji hrane.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o zabrani reklamiranja duvanskih proizvoda, kao i o zabrani prodaje i upotrebe duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina.	

Parlament RS razmatraće i Prijedlog strategije razvoja lokalne samouprave u RS za period od 2009. do  2015. godine, Program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u RS za ovu godinu i realizacija tog programa za prošlu godinu.

Skupština RS trebalo bi da raspravlja i o Izvještaju Radio-televizije RS o poslovanju u prošloj godini i Planu rada za ovu godinu, Izvještaju o bankarskom sistemu RS za prošlu godinu i o Izvještaju o poslovanju i rezultatima rada sa finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo RS za prošlu godinu.

Poslanici će razmatrati Izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS za prošlu godinu, Izvještaj o saradnji institucija RS sa Haškim tribunalom za period od 1. januara do 31. marta.

Na dnevnom redu je i Informacija o dugu RS sa stanjem na dan 31. decembar prošle godine, Informacija o realizaciji ugovornih obaveza iz ugovora o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije RS i Informacija o inicijativi za rješavanje egzistencijalnog statusa lica koja su reformom odbrane ostala bez posla u 2004. godini.

Nastavak 31. sjednice predviđen je za 10.00 sati.