BiH
1

O festivalima i sa festivala u Omladinskom programu BHR1

Sarajevo-x.com
Ponedjeljak je, a to je dan (i) za Omladinski program BH radija 1.
Iz današnje, kao i obično bogate ponude izdvajamo:

"Infopol" – emisija koja otvara svaki OP i danas vam donosi informacije koje mogu biti korisne ako ste ambiciozni srednjoškolci, studenti, ili želite raditi/učiti/družiti se sa sebi sličnim. Tu su i priče o sličnim mladim ljudima koji već ubiru plodove svoga rada i aktivizma, dobra muzika, gosti...

"Čuj BiH!" je magazin OP-a koji uvijek nudi raznovrsne sadržaje: priloge i priče naših novinara/novinarki iz raznih krajeva BiH; govorit ćemo o aktuelnostima iz većih bh. sredina, najaviti neke zanimljive događaje koje ne biste smjeli propustiti, a biće i priča o dešavanjima kojima smo prisustvovali (Exit 2010, Flavour Fest u Gračanici, koncert TBF-a u Mostaru...); predstavit ćemo Barikada.com, govoriti o Rocky Horror showu, nedavno postavljenom mjuziklu banjalučkog Studentskog prozorišta, a to opet nije sve. Budite uz OP od 15:15 do 17 sati.

Od 17:30 sati pa u narednih četrdesetak minuta govorimo o predstojećim festivalima u BiH, pa i šire. Čujte gdje se sve možete provesti u narednih mjesec dana, uz kakav program i po kojim cijenama...

Poslije tog specijalnog ljetnog sadržaja, nastavljamo uobičajeno: "Cinema Express" je filmski žurnal OP-a BHR1; "Magnovenja" Emira Zametice donose novu epizodu iz serijala Priče o nastanku – "Muha", a nakon toga slijedi i "Treći svijet" Stefana Pejovića.

Muzičke emisije krase naš program tokom večeri, a prva emisija je "BH Demo liga" u kojoj večeras pored muzike bh. demo sastava i autora možete čuti i novosti vezane za takmičenje "Jaeger Music Night", intervju sa prošlogodišnjim pobjednicima tog takmičenja – grupom "Berette" iz Širokog Brijega, najave sadržaja predstojećeg Demo Festa i još dosta toga... Poslije "BH Demo lige" ide "Anatomija zvuka", specijalizirana za alternativnu muzičku scenu BiH i ex-YU, a od 21:03 zabavljat će vas naš DJ Djoha sa svojim muzičkim izborom u novom RAM showu.

Od 22:15 do ponoći traje noćni program, "OP racija". Sa vama je u ponedjeljak navečer sam(o) Boris, no to ne znači da OP racija neće biti zanimljiva i sadržajna, naprotiv. Budite uz BHR1 do ponoći, a i poslije, jer deset minuta iza ponoći počije novi "Oscilator radio show". Nakon elektronike po izboru oscilatorovaca, slijedi još jedan (specijalni) muzički sadržaj: slušat ćemo prvo snimak dijela nastupa sarajevskog muzičkog projekta "Basheskia & Edward EQ" sa Mundo festa održanog u Sarajevu 03.07., a poslije toga i par bootleg snimaka zabilježenih na nekoliko koncerata na ovogodišnjem Exitu u Novom Sadu.

Nema čega nema, a tako je svakog ponedjeljka u Omladinskom programu BH Radija 1. Budite uz frekvencije BHR1, satelit ili internet, "od 2 do 2".