BiH
0

O budžetu Brčko distrikta ponovo 28. marta

SRNA
Poslanici brčanskog parlamenta nastaviće u srijedu, 28. marta, razmatranje Prijedloga budžeta distrikta Brčko za fiskalnu 2012. godinu, najavljeno je na današnjem pripremnom sastanku predsjednika Skupštine Esada Atića sa predsjednicima poslaničkih klubova i predstavnicima Vlade distrikta.

Poslanici će, u skladu sa Statutom i Zakonom o budžetu distrikta Brčko, imati priliku da još jednom otvore raspravu o Prijedlogu budžeta za 2012. godinu prije nego što ovaj dokument, zajedno sa amandmanima, bude upućen u Skupštinu na konačno usvajanje.

Prema predloženom dnevnom redu, Skupština bi na narednoj sjednici u proceduri prvog čitanja trebalo da se izjasni i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticanju privrednog razvoja u distriktu Brčko, te o Nacrtu zakona o dopuni Zakona o državnoj službi u organima uprave koji je u skupštinsku proceduru uputio Klub poslanika SDS-DNS-PDP-SRS RS. 
           
Skupština distrikta Brčko razmatrala je 28. februara Prijedlog budžeta za 2012. godinu i usvojila odluku da bude održano 16 javnih rasprava i da se razmotre prijedlozi građana za korekcije kako bi do 31. marta, koji je krajnji zakonski rok, bio usvojen budžet. 

Prijedlogom budžeta distrikta, ukupna sredstva kojima će Brčko raspolagati u 2012. godini iznose 216,3 miliona KM.