BiH
0

NVO "Svjetlo" poklonilo Općini kućice za ptice

Sarajevo-x.com
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas članove NVO altruista "Svjetlo", koje je predvodio izvršni direktor Haris Čaušević.

S obzirom da je NVO "Svjetlo" početkom proljeća počelo sa realizacijom kampanje "Buđenje s proljećem 4", odlučili su se zahvaliti onima koji su im pomogli u radu, u prvom redu Općini Stari Grad i pokloniti im deset kućica za ptice.

Prilikom posjete, Čaušević je informisao načelnika o različitim projektima i akcijama u zajednici koji su obilježili njihov rad. Zahvalio se načelniku na uspješnoj saradnji, s obzirom da je Općina učestvovala u tri, od četiri najvažnija projekta NVO "Svjetlo" u prošloj godini.

Prema njegovim riječima, osnovni cilj je pokazati da su mladi sa umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice, te da svojim primjerom pokušavaju animirati i druge na činjenje dobrih djela. Tom prilikom, Čaušević je poklonio načelniku Hadžibajriću knjigu "Jedinstvena književna trilogija", autora Sabahudina Hadžialića. S obzirom da je uručenju prisustvovao i Adil Aljić, šef Sektora za poslove Mjesnih zajednica, odmah je dogovoreno da kućice budu postavljene u parku na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović i parku At mejdan.

Načelnik je čestitao prisutnima na postignutim uspjesima u proteklom periodu, te zaželio sreću u budućim akcijama, dodavši da su ovakvi primjeri dokaz šta se sve može postići upornim radom.

Podsjećamo, u augustu 2010. godine, NVO "Svjetlo" je povodom obilježavanja pet godina rada organizacije, poklonila Općini Stari Grad 5 kućica za ptice. Kućice koje su u prošloj godini krasile parkove Starog Grada i dalje se nalaze na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović i parku At mejdan.