BiH
6

Nuno Arnautalić predstavio Dnevnu dozu Sarajeva predstavnicima Općine Centar

Klix.ba
U prostorijama SaGA produkcije, u Ulici Hakije Kulenovića 7 na Ciglanama, upriličena je za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića i vijećnike Esu Tucakovića i Ahmeda Gerina prezentacija projekta pod nazivom "Dnevna doza Sarajeva".

Predstavljajući gostima pomenuti projekt, kojeg tim producentske kuće SaGa realizira već nekoliko mjeseci i postavlja na Facebook stranicu "Dnevna doza Sarajeva", producent Ismet Nuno Arnautalić je naglasio da je njihova želja da projekt prošire sadržajima o znamenitostima i specifičnostima u 250 ulica u Centru.

"Ideja ovog projekat je da, posjetom na web stranicu Općine Centar, turisti i gosti ovog grada sa jednim klikom miša imaju mogućnost saznati sve relevantne podatke koji se odnose na svaku ulicu u Centru za koju bismo uradili video materijal i popratni sadržaj. Također planiramo da u projekt uvrstimo i 40 nacionalnih spomenika, koliko ih je registrovano na području općine Centar", objasnio je Arnautalić.

Predsjedavajući Ajnadžić je nakon prezentacije kazao da je za Općinu Centar jako bitno da se realizacijom ovog projekta pokažu turistima sve znamenitosti, koje će biti dostupne na web stranici Općine i na info panoima postavljenim na najprometnijim lokacijama u Centru.

"Želimo da ovim projektom turisti i posjetioci Sarajeva dobiju sve značajne informacije o najvažnijim kulturno-historijskim i turističkim destinacijama na Centru, poput Zemaljskog muzeja BiH, Narodnog pozorišta, vodopada Skakavac... Ukoliko budete u mogućnosti, bilo bi dobro da na julskoj sjednici Općinskog vijeća Centar prezentirate vaš projekt i objasnite koju bi dobrobit imali građani naše općine, ali i općinske službe koje bi koristile video sadržaje i podatke", kazao je Ajnadžić.

Ismeta Nunu Arnautalića javnost poznaje kao osnivača bendova Indexi i Jutro, urednika Nadrealista i Muzičko-zabavnog programa Televizije Sarajevo. Videouratke sa aktuelnim dešavanjima na sarajevskim ulicama Arnautalić objavljuje na Facebooku.

Prezentaciji ovog projekta je također prisutvovao i Enes Maksumić, organizator produkcije.