Duška Jurišić
0

'Nuđeno mi je da podnesem ostavku'

Sarajevo-x.com
Duška Jurišić
Duška Jurišić
Dosadašnja odgovorna urednica Informativnog programa FTV-a Duška Jurišić izjavila je večeras, gostujući u magazinu 'Crta' BHT1, da je pred nju rukovodstvo kuće stavilo izbor - ili da podnese ostavku ili da bude smijenjena. S obzirom da ostavku nije podnijela, došlo je do smjene.

Razgovor za emisiju 'Crta' sniman je i prije nego je jučer u javnost procurila informacija da je Jurišićeva smijenjena, a ona sama nije željela otkriti koji je stvarni razlog smjene. Kazala je da će objašnjenja javnosti dati generalni direktor RTVFBiH Džemal Šabić.

Upitana da odgovori da li se radilo o političkim pritiscima na njen rad, Jurišićeva to nije željela niti potvrditi niti negirati.

Ona je priznala da je u svome radu konstantno izložena pritiscima koji posebno dolaze izvana i da se radi o vremenu predizborne kampanje kada mnogi žele da već unaprijed osiguraju svoje buduće pozicije.

Odgovarajući na pitanje zbog čega je Dnevni avaz protiv nje u posljednje vrijeme dosta negativno pisao, Jurišićeva je odgovorila da se to ima zahvaliti samo tome što je uopšte spominjala istragu koja se vodi protiv kompanije 'Avaz' u Sarajevu, te da ona, osim korištenja činjenica, nije izvještavala na neki drugi način.

Poznata bh. novinarka i urednica je potvrdila da ostaje na Federalnoj televiziji i da će raditi svoj talk show program 'Pošteno', ali i najavila da FTV neće popustiti pod pritiscima, kao najjači nezavisni medij, i da će nastaviti raditi na istoj liniji.