Naša stranka - NSP-Zdravko Krsmanović
0

"Nudimo vam ljude koji su pošteni i od integriteta"

FENA
Koalicija "Naša stranka - Nova socijalistička partija-Zdravko Krsmanović" predstavila je danas na predizbornoj konvenciji nosioce svojih izbornih lista za predstojeće opće izbore 3. oktobra.

Osnivač Naše stranke Danis Tanović, nosilac koalicione liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, izjavio je novinarima da ova koalicija nudi neke stare ideje na koje su ljudi zaboravili.

"Nudimo vam ljude koji su pošteni, koji su od integriteta, ali prije svega ljude koji su profesionalci, koji su se dokazali koji će raditi u općem interesu", rekao je on.

Kazao je kako se "u ovom ludilu predizbornih obećanja" čovjek osjeća pomalo užasnuto, kada sluša sve ove "kolege" iz drugih stranaka.

"Jučer sam vidio da je jedan čovjek iz vladajuće stranke izašao sa porukom 'Narod zna'. Da narod zna, pozatvarao bi vas, vjerovatno", poručio je Tanović.

Ipak, kazao je da se nada da će narod napokon shvatiti i da će glasati za ljude koji će donijeti kvalitativnu promjenu, jer da bi narod saznao, morao bi doći na vlast neko ko nije bio na vlasti 20 godina, da "iskopa" papire i da vidimo zašto je zemlja otišla u ovom pravcu.

Tanović očekuje da će ovaj put ipak doći do značajnog pada vladajućih stranaka, jer je njihovih 20 godina previše svima, a pritom sebi prisvajaju neke stvari u odbrani zemlje.

"Ja sam branio zemlju, a nikad nisam bio član SDA. A ako baš hoćete, mislim da su nas oni 'uvalili' u mnoge stvari", rekao je.

On je, također, prokomentirao slogan Harisa Silajdžića "Naš", rekavši da on nije "naš", da nije prešao u Našu stranku i da nikada neće ni preći.

Za predsjednika Naše stranke Bojana Bajića glavna poruka za ove izbore je "Naše ne damo!".

"Smatramo da je za naredne četiri godine spremljena jedna velika zavjera otimanja resursa ovoj zemlji. Naša stranka je kao čista i moralna spremna da kaže "ne damo" energetskoj i telekomunikacionoj mafiji i da u naredne četiri godine pružimo veliki otpor da se ta finalna faza zavjere za pljačkanje ove zemlje spriječi", izjavio je Bajić.

Predsjednik Nove socijalističke partije Zdravko Krsmanović je kazao da je historijska stvar, ono što se po prvi put dešava u BiH, da jedna politička partija iz RS-a sa sjedištem u Banjoj Luci i jedna politička partija iz Federacije sa sjedištem u Sarajevu izlaze zajedno na izbore na nivou cijele BiH, sa zajedničkim programom i sa zajedničkim listama.

"Mislim da je to nešto što pokazuje da se u ovoj državi može dogovarati i da ova država ima budućnost. Osnovna stvar, odnosno principi za koje se mi zalažemo su antinacionalistička, proevropska politika i pravljenje države pravde i prava", izjavio je Krsmanović.

On je ocijenio da nacionalisti, kroz strah i mržnju, vladaju "našim sudbinama i našom državom" i da su napravili mafijašku strukturu koja vlada ovim društvom.

"Nema spasa ukoliko nismo spremni da se obračunamo sa ovim mafijaškim kriminalcima koji se predstavljaju kao nacionalne vođe", poručio je Krsmanović.