BiH
0

NSRS: Tijesnom većinom usvojen konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta RS-a

FENA
Foto: NSRS
Foto: NSRS
Glasovima vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a danas je podržan Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za prošlu godinu.

Ovaj izvještaj oštro je kritikovan od opozicije, jer, kako su navodili, pokazuje loše ekonomsko stanje i prezaduženost RS-a, a u raspravi gotovo da nisu učestvovali poslanici vladajuće većine.

Usvojen je i Zakon o vinu. Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a Stevo Mirjanić je pojasnio da će u periodu od pet godina, od dana stupanja na snagu ovog zakona, biti moguće proizvoditi vino od uvezenog grožđa.

Ovo i još neka pravila za proizvodnju vina bit će regulisana pravilnikom koji će biti naknadno usvojen.

Poslanici su danas, trećeg dana zasjedanja, usvojili zakone o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, o advokaturi, o jakim alkoholnim pićima, o eksproprijaciji, te izmjene i dopune Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, kao i o zaštiti životne sredine.

U "danu za glasanje“ podršku su dobili nacrti zakona o prevozu opasnih materija, o metrologiji, o upravnoj inspekciji, o izmjenama i dopunama Zakona o zvanjima koja se stiču završetkom visokog obrazovanja, te o boravišnoj taksi.

Prihvaćen je, između ostalog, i Nacrt strategije integralnog upravljanja vodama Republike Srpske za period 2015 - 2024. godine.

Nova redovna sjednica Narodne skupštine RS-a najavljena je za 15. septembar.