BiH
7

NSRS: Opozicija se naspavala i osula rafalnu paljbu po vlasti

Piše: G. D.
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Sedma vanredna sjednica Narodne skupštine RS nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o fiskalnoj odgovornosti. Nakon jučerašnjeg sna, opozicioni poslanici su se probudili i počeli "pucati" u pravcu poslaničke većine.

Nakon polemike poslanika Zorana Adžića i Miladina Stanića o imovinskim kartonima, tokom koje su se pominjali silosi, sive zone i trafo-stanice, poslanica SNSD-a Dušica Savić rekla je da opozicija koristi televizijski prenos da zasjedanje Parlamenta pretvori u cirkus.

"Među najmlađim sam poslanicima u NSRS i mislila sam da ću od starijih kolega nešto naučiti, ali vidim da nije tako. Opozicija stalno maše nekim papirima i optužbama. Zašto ne pokupe te papire i ne odnesu ih u nadležne ustanove, pa neka oni urade svoj posao. Izbori su završeni, završena je i kampanja, pa nema potrebe za tolikim riječima. Opozicija je puna žestine samo kada su kamere uključene. Kada se prenos završi, opozicija se više ne čuje", rekla je Savić.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da opoziciji televizijski prenos sjednice ni ne treba. On je, naglasio je Govedarica, potreban građanima RS da bi vidjeli kakve zakone podržavaju poslanici vladajuće koalicije.

"Prenos zasjedanja NSRS košta manje od pepeljare u Vladi RS, koja je plaćena 700 maraka. Košta manje i od kante za smeće koja je za Dodikov Kremlj plaćena 1.000 maraka. A košta manje i od najskupljeg autoputa u Evropi", istakao je Govedarica.

Njegov stranački kolega Miladin Stanić istakao je da on kriminalcima naziva one ljude koji su uništili 50 miliona maraka u "Šumama RS".

"Ja drugačije ne mogu da ih zovem. Ako vi to možete, onda im možete, što se mene tiče, i aplaudirati. Recite da nisu propale obveznice u Bobar banci i recite da se redovno uplaćuju rate kredita za Robnu kuću Boska i svima ću da se izviniti za riječi koje sam izgovorio", kaže Stanić.

Lider radikala Milanko Mihajlica pozvao je još jednom poslanike vladajuće koalicije da donesu Zakon o utvrđivanju porijekla imovine koji će ispitati imovinu svih onih koji su ili bili ili su sada na vlasti.

"Licemjerno je odbijati da se taj zakon usvoji, a onda se lično prepucavati ko šta ima. Sve treba preispitati - Dodika, Bosića, Ivanića, Mihajlicu... Ne treba zaboraviti ni 'šećerka' Špirića, ni direktore javnih preduzeća", istakao je Mihajlica.