BiH
4

NSRB ne želi tehnički mandat aktuelne Vlade FBIH

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Narodna stranka "Radom za boljitak" spremna je na razgovore s dosadašnjim koalicionim partnerima, kao i s dogovorenim novim učesnicima vlasti, u nastojanju da se eventualno dođe do nove platforme i bolje vlade, ali nipošto ne želi da aktuelna vlada Federacije BiH zapadne u tehnički mandat niti će glasati za njenu smjenu ako do takvog glasanja dođe.

To je na pres-konferenciji u Sarajevu izjavio Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak", prenoseći novinarima stavove sa sjednice stranačkog predsjedništva, održane prethodno.

Za eventualni tehnički mandat Federalne vlade u slučaju ostavke premijera Nermina Nikšića - što je scenarij u koji Lijanović sumnja i zbog izjava Zlatka Lagumdžije, lidera Socijaldemokratske partije BiH, pred građanima bi odgovornost morali ponijeti sadašnji članovi vlasti, dodao je.

Kadrovi njegove stranke u Federalnoj vladi, ministri poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kao i trgovine, nastavljaju rad "s tim da tu trebamo da budemo zbog građana BiH", navodi predsjednik stranke "Radom za boljitak", i ističe da treba imati u vidu kontinuitet započetih projekata iz navedenih resora.

Na novinarska pitanja o stavovima lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića o eventualnoj rekonstrukciji i njenom učešću u Federalnoj vladi, uvjetovanom i izlaskom Lijanovićeve stranke, odgovorio je: "Što se tiče Čovića, tu je stvar uvijek ista. Stara priča otprije dvije godine".

Na daljnja pitanja kako će se stranka ponašati ako ipak bude dogovoreno da izađe iz vlasti, rekao je: "Ne bih pričao o tome šta bi bilo kad bi bilo niti unaprijed ikoga optuživao".

Lijanović je također kazao da će Narodna stranka "Radom za boljitak" učestvovati na narednim lokalnim izborima u BiH na svim nivoima.