Zdravko Krsmanović
0

"NSP zagovara ideju jake države"

SRNA
Zdravko Krsmanović (Foto: Arhiv/Reuters)
Zdravko Krsmanović (Foto: Arhiv/Reuters)
Nova socijalistička partija (NSP) zagovara ideju jake države, jer ona jedina može da zaštiti čovjeka i obezbijedi mu sigurnost, izjavio je predsjednik i kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske /(RS) iz Izborne jedinice šest Zdravko Krsmanović.

On je večeras na tribini u Bijeljini rekao da su dosadašnji načini finansiranja i posticanja poljoprivredne proizvodnje doveli do toga da poljoprivredni proizvođač postaje gubitnik u svakoj poljoprivrednoj godini, te da zbog toga država mora da garantuje otkup poljoprivrednih proizvoda sa zagarantovanim cijenama.

"Želimo da idemo ka Evropskoj uniji. Znamo svi da u njoj nije sve sjajno ali nema drugog izlaza. Ljudi u BiH žele da budu dio civilizovanog svijeta, da naša djeca mogu da planiraju budućnost, da zajedno sa našim susjedima Srbijom i Hrvatskom donesemo konačno mir na ove prostore", naveo je Krsmanović.

On je dodao da BiH mora poslati poruku da više nije zemlja mržnje, već stabilnosti.

Kandidat NSP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS sa područja bijeljinske regije Zorica Zarić rekla je da će se, ukoliko bude izabrana za poslanika, boriti da se Vlada RS više zalaže za razvoj poljoprivrede, kao najvećeg bogatstva koje Semberija ima.

"Na adekvatan način treba iskoristiti kapacitete koji ovdje postoje kada je riječ o turizmu, posebno Banje Dvorovi, čime bi dobili i na kvalitetu zdravlja", navela je Zarićeva i dodala da treba smanjiti i administrativnu proceduru u zdravstvu.