BiH
0

NSP: Vlast u RS-u nema snage za promjene koje građani očekuju

FENA
Nova socijalistička partija kritikovala je danas imenovanje Željke Cvijanović za mandatarku za sastav nove Vlade Republike Srpske, jer, kako tvrde, "njena je najveća referenca odanost predsjedniku RS-a i SNSD-a“.

"Građani RS-a su godinama ponižavani od aktuelne vlasti, a najveće poniženje su doživjeli imenovanjem mandatara u uslovima najveće ekonomske krize, čija je najveća referenca odanost predsjedniku RS-a i SNSD-a", saopćeno je danas iz te stranke.

Navode da se Republika Srpska nalazi u "nikada većoj ekonomskoj krizi", te da su joj u ovom trenutku potrebni ljudi „koji imaju rezultate iza sebe, sa moralom i karakterom da mijenjaju surovu stvarnost Republike Srpske u kojoj caruje kriminal i lopovluk u korist pravde i dostojanstva za čovjeka“.

"Imenovati nastavnika i profesora engleskog jezika za mandatara i dati mu poslušne stranačke kadrove za ministre, potvrđuje ono što već svi osjećaju, i u RS-u u i na nivou BiH, da sadašnje vlasti nemaju snage da izvrše promjene koje građani očekuju", kaže se u saopćenju.

Nova socijalistička partija poziva sve opozicione partije, slobodne medije i NVO koje , kako navode, nisu poslušnici režima, te stručnu javnost i sve pojedince koji žele "normalno" društvo, da se hitno okupe i spriječe dalje ponižavanje, uništavanje i prodaju svega što predstavlja javno dobro i javni interes.