BiH
1

Novu parlamentarnu većinu u Skupštini USK-a će činiti poslanici SDA i A-SDA

FENA
Mandatar za sastav Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) Izudin Saračević danas je predsjedavajućem Skupštine Kantona Farku Hodžiću dostavio imena kandidata za ministre u Vladi, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) USK-a.

Novu parlamentarnu većinu u Skupštini USK-a, kako se navodi u saopćenju, činit će poslanici SDA i Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA).

Kolegij Skupštine USK-a će početkom naredne sedmice odrediti datum održavanja sjednice Skupštine, na kojoj će biti izabrana nova Vlada, dodaje se u saopćenju.

Ovu informaciju za Fenu je potvrdio predsjedavajući Hodžić kazavši da je primio novi izmijenjeni prijedlog za ministre u Vladi USK-a od kandidata za premijera Saračevića.

"S obzirom na to da se radi o većim izmjenama, a ne samo dodatnim konsulatacijama, kako je bilo navedeno u zahtjevu, zatražio sam od Saračevića, u skladu s Poslovnikom Skupštine, da dostavi 16 potpisa poslanika, kojim se garantuje skupštinska većina, do ponedjeljka", istakao je Hodžić.

Dodao je da će nakon dostavljenih potpisa, novi prijedlog za Vladu USK-a istog dana proslijediti skupštinskoj Komisiji za izbor i imenovanja i finansijsko-administrativna pitanja na postupanje.