BiH
0

Novogodišnji šiz i ove godine na Vlašiću

Udruženje Krug iz Travnika i ove godine na Vlašiću sprema spektakularnu proslava Nove 2014. godine pod nazivom "Shizzz na Vlašiću".
Ono što ovaj događaj izdvaja od dosadašnjih dočeka Nove godine na Babanovcu je prvenstveno trajanje eventa. Četverodnevni program starta već 29. decembra 2013. i traje sve do 2. januara 2014. godine.

Posjetitelji ove bh. planine imat će priliku uživati u sjajnom muzičko-zabavnom programu, u gurmanskim specijalitetima poznatim za ovaj kra i naravno predivnom vatrometu. Svi će zasigurno plesati sva četiri dana, jer će muzički program biti raznovrstan, od housea, ex-yu partyja, najpoznatije disko muzike, do trenutno najpopularnijih svjetskih hitova. U sjajnom četverodnevnom programu gosti će imati priliku da učestvuju u igrama na snijegu dok se planinom širi miris kuhanog vina.

Još jedan novitet vezan uz ovu godinu je da je na Vlašić svoj dolazak potvrdio i Djeda Mraz, tako da će sva djeca biti oduševljena prilikom da se fotografišu i dobiju paketić od pravog Djedice, koji je došao sa Sjevernog pola da ih razveseli, a i da uvjeri najstarije u svoje postojanje, stoji u najavi dočeka.

Organizatori dodaju da su ponosni na obogaćivanje turističke ponude novom i jedinstvenom atrakcijom u Bosni i Hercegovini. Na platou Babanovac u organizaciji udruženja Krug posjetitelji će prvi put moći da isprobaju let u balonu na topli zrak na Vlašiću, i to od narednog vikenda pa sve do sredine februara. Nezaboravan romantični panoramski pogled sa 50 metara visine na snijegom prekriveni Vlašić nikoga neće ostaviti ravnodušnim.