BiH
0

Novo Sarajevo: Nabavka protivpožarnih aparata

FENA
U prostorijama Službe Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo prošle sedmice potpisani su ugovori s upraviteljima s područja općine Novo Sarajevo, koji su iskazali potrebe za nabavkom "S - 6" protivpožarnih aparata za zgrade gdje su oni upravitelji, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Nakon provedene tenderske procedure, nabavljeno je 1.750 pp aparata po cijeni od 48,55 KM. Od te cijene, Općina je subvencionira 70 posto ili 39,99 KM, dok ostatak od 30 posto ili 14,56 KM plaćaju građani i etažni vlasnici u objektima kolektivnog stanovanja.

Među tim aparatima je i 509 pp aparata za vlasnike individualnih stambenih objekata u padinskim dijelovima općine.

Kada je u pitanju protivpožarna zaštita, Općina Novo Sarajevo je prva sagledala potrebe vlasnika individualnih stambenih objekata, sprovela anketu među njima, te na osnovu iskazanih potreba osigurala pp aparate pod istim uvjetima kao i za građane u objektima kolektivnog stanovanja.

Raspodjela pp aparata po stambenim zgradama kolektivnog smještaja, kao i vlasnicima individualnih stambenih objekata, počinje od utorka naredne sedmice (22. januar), upraviteljima: Sarajevostan (672 pp aparata), Oki upravitelj (220), Metal - Export (154), Hetig (107), Eko - Ing (51), Jobing (15) i Lares (11), te mjesnim zajednicama: Pofalići II (114), Pofalići (40), Velešići Gornji (82), Velešići (90), Gornji Kovačići (29), Kovačići (14), Vraca (68) i Hrasno Brdo (72).

Iz Službe Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo mole građane i vlasnike individualnih stambenih objekata, koji su iskazali potrebe za nabavkom pp aparata, da se jave sekretarima svojih mjesnih zajednica da preuzmu tražene aparate, nakon uplate iznosa od 14,56 KM.