BiH
0

Novi vršioci dužnosti u skupštinama 14 kantonalnih preduzeća KS

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici imenovali su nove vršioce dužnosti za predsjednike i članove skupština 14 javnih preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a u skladu sa Odlukom o izmjeni Odluke o osnivanju skupština ovih preduzeća kojom se broj članova smanjuje s pet na tri s ciljem uštede od oko 300.000 KM.

Za vršioce dužnosti predsjednika i članova skupština u KJKP "Tržnice - pijace" Sarajevo imenovani su: Mirza Čelik, Nevenko Čengić i Fahrudin Tinjak, u KJKP "Vodovod i kanalizacija" imenovani su: Enes Kasumagić, Alen Čengić i Jasmin Pezo, a u KJKP "Pokop" imenovani su: Mirsad Mušinović, Fadil Suljanović i Asim Radeljaš.

U KJKP "Rad" imenovani su: Halid Ganija, Najim Nalić i Ibro Pajević, u KJKP "Park" imenovali su: Naser Čopelj, Nehru Ganić i Enver Kreso, u KJKP "Toplane-Sarajevo" imenovani su: Isak Krpić, Begajeta Mustafić i Tea Kulenović, a u KJKP "Sarajevogas" imenovani su: Elvedin Čeković, Mustafa Čengić i Nevzet Muradbašić.

U KJP za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" imenovani su: Emir Velić, Aziz Fazlić i Sanela Alibegović, u KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" imenovani su: Suad Karić, Esad Šećeragić i Lejla Smajić, u KJP Centar "Skenderija" imenovani su: Džemila Jusić, Vahid Alađuz i Senad Osmanagić.

U KJP "ZOI 84" Olimpijski centar Sarajevo imenovani su: Midhat Hubijar, Dragoljub Tomić i Ineska Huremović, u KJP "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo" imenovani su: Senad Tahirović, Faruk Čengić i Milka Senić-Pita, u JP "Televizija Kantona Sarajevo" imenovani su: Amra Somun-Dolarević, August Jančik i Sunčica Šehić, dok su u KJKP "GRAS" imenovani: Safet Baltić, Džemal Aganović i Safet Gagula.

Opozicioni zastupnici u Skupštini KS isticali su da smanjenje broja članova nije imalo za cilj racionalizaciju troškova, jer da je to bio cilj mogli su isti novac koji za tri člana izdvaja raspodijeliti na pet članova i ostaviti dosadašnje članove.