Snježne padavine ne prestaju
0

Novi snijeg u Srebrenici zameo sve puteve i blokirao sela

SRNA
Novi snijeg koji već 24 sata neprekidno pada različitim intenzitetom i praćen povremenim jakim vjetrom, zavijao je sve lokalne puteve u srebreničkoj opštini koji su prethodnih dana bili očišćeni, izjavio je večeras Srni stručni saradnik za poslove civilne zaštite u ovoj opštini Hasudin Mustafić.

On je dodao da su uzalud bili svi nadljudski napori uloženi prethodnih dana na pročišćavanju puteva do zametenih sela i zaselaka pošto je današnja mećava zamela sve puteve i sva srebrenička sela ponovo su odsječena a putevi opet neprohodni.

Mustafić je rekao da se saobraćaj jedino odvija regionalnim putem  Srebrenica-Bratunac na kome ima ugaženog snijega i da su  do pred mrak bili  prohodni i regionalni pravci Srebrenica-Skelani i Zeleni Jadar-Podravanje-Milići, ali je neizvjesno da li su još prohodni obzirom na oluju koja je zahvatila ovo područje i jak vjetar koji nanosi snijeg u usjeke i pravi visoke smetove na putevima.

"Na ovom području palo je novih tridesetak centimetara snijega, a snažni vjetar negdje je na putevima napravio smetove do metar i po visine", istakao je Mustafić, napominjući da mašine nemaju gdje da uklanjaju snijeg iz zametenih usjeka.

Mobilni timovi Civilne zaštite danas su dopremili pomoć u hrani i lijekovima ugroženim osobama u nekoliko sela.

"Sutra ćemo održati sjednicu Opštinskog štaba Civilne zaštite i nakon prikupljanja i analize informacija o stanju na terenu sačiniti novi plan borbe protiv elementarnih nepogoda, jer su nove padavine poništile sav dosadašnji rad na deblokadi sela  i lokalni putevi su ponovo neprohodni, a sela odsječena iako su putevi do većine njih u prethodna tri dana bili očišćeni i prohodni za saobraćaj", zaključio je Mustafić.