Predstavnički dom PS BiH
0

Novi rokovi za verifikaciju stare devizne štednje

SRNA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, kojim se omogućavaju dodatni rokovi za verifikaciju stare devizne štednje.

Usvojenom izmjenom predviđeno je da entiteti i Brčko distrikt mogu propisati nove rokove, s tim da se proces verifikacije završi do 2012. godine.

Poslanici su usvojili izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, te Izvještaj iz područja poljoprivrede za BiH za 2010. godinu, koje je parlamentu uputio Savjet ministara BiH.

 Prijedlog zaključka Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH povodom razmatranja Izvještaja Ministarstva bezbjednosti BiH o provedenom operativnom i tehničkom nadzoru u području zaštite tajnih podataka u BiH upućen je Kolegijumu Predstavničkog doma na usaglašavanje.

Davanjem saglasnosti na više međunarodnih ugovora i sporazuma završena je današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.