BiH
365

Novi protesti za Dženana Memića u Sarajevu: Građani traže pravdu i odgovornost nadležnih

Piše: Š. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Povodom još uvijek nerazjašnjenog slučaja smrti Dženana Memića, u Sarajevu je danas grupa građana održala proteste kako bi zatražila pravdu za njega i njegovu porodicu.

Grupa građana danas je treći put održala proteste i to na trgu ispred SCC-a, nakon čega su krenuli u mirnu šetnju prema zgradi Suda i Tužilaštva KS. Protesti su ranije zakazani za isti dan kada se u Kantonalnom sudu održava ročište u slučaju smrti Dženana Memića.

U Kantonalnom sudu danas je održano ročište na kojem je u svojstvu glavnog svjedoka bila ispitana Dženanova djevojka Alisa Mutap, koja je tog 8. februara svjedočila događaju u kojem je Dženan zadobio kobne povrede.

Na Sudu se vodi proces protiv Ljube Seferovića za kojeg Dženanov otac Muriz ne vjeruje kako je odgovoran za smrt njegovog sina te će tražiti obustavu sudskog procesa.

Nakon podnošenja zahtjeva za obustavu sudskog procesa, građani će ispred Skupštine KS dati podršku Komisiji za sigurnost koja treba utvrditi sve nejasnoće i eventualne nepravilnosti koje su počinili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS i Tužilaštva u ovom slučaju.

Dženan Memić je 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo.