BiH
0

Novi protesti u Sarajevu danas u 19h ispred Narodnog pozorišta

Sarajevo-x.com
Narodno pozorište Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo
Neformalna grupa građana "Građani Sarajeva" pozvala je na nove proteste protiv aktualne vlasti u Sarajevu koji će se održati danas u 19 sati ispred Narodnog pozorišta. Njihovo saopštenje povodom ovih protesta prenosimo u cijelosti.

Građani i građanke Sarajeva su za nepunih dva mjeseca uspjeli da svojim protestima razotkriti ljenosti i bahatosti javnih službenika/ca, te natjerati ih na RAD!

Čelnim ljudima Kantona i Grada uputili smo jasne zahtjeve kojima tražimo otklanjanje uzroka porasta kriminala u Sarajevu, te ostavke i smjene odgovornih.

Dokazali/e smo da nismo tu zbog ličnih interesa i pozvali/e "demokratski" izabrane stranke da imenuju stručnije, sposobnije i odgovornije pojedince i/ili pojedinke.

Dokazali/e smo da iza nas stoji samo ljubav prema gradu, želja za sigurnošću naše djece i dostojanstvo svih Sarajki i Sarajlija!

Skinuta nam je etiketa "rulje" koju smo nezasluzeno dobili/e od istog državnog zvaničnika i to zbog dostojanstvenog i ustrajnog demokratskog načina podnošenja legitimnih zahtjeva za poboljšanje uslova života nakon nevine smrti naših sugrađana i sugrađanki!

Zbog tih inicijativa i zahtjeva smo dobili ogromnu, podršku hiljada Sarajlija i Sarajki koji/e su se pridružili našem protestu potpisivanjem peticija i učešćem u mirnim demonstracijama.

Kroz sve naše akcije pokazalo se da imamo gradonačelnicu koja nije spremna da preuzme odgovornost, javno prozove odgovorne, prestane štititi svoje političke saveznike i javno stane uz nas, Građane i Građanke.

Pokazalo se da je premijer Kantona Sarajevo čovjek koji nije sposoban brinuti se o sebi, svojoj porodici, a kamoli o funkcionisanju ovog kantona, birokrata koji je spreman lagati, vrijeđati i manipulirati, jer mu je vlast važnija nego savjest i čast.

Ali pokazalo se da u ovom gradu postoje i oni kojima je mrva pravde važnija i veća od pune šake vlasti.

Nedjelja 6. aprila u 19:00, plato ispred Narodnog pozorišta.