BiH
7

Novi predsjednik SBB-a bit će biran po principu jedan čovjek - jedan glas

Piše: A. B.
Fahrudin Radončić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB) nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšićem izjavio je da će novi predsjednik SBB-a biti biran po principu jedan čovjek jedan glas.

Prema njegovim riječima, SBB BiH nikada neće učestvovati u političkim i teritorijalnim podjelama i izmišljanju trećeg ili četvrtog entiteta.

"Mislim da je do sada svima poznato da je SBB-u stalo do stava SDP-a. Upoznao sam danas Nermina Nikšića o tome da i SBB uvodi izbor predsjednika stranke po principu jedan čovjek - jedan glas. Na taj način SBB se demokratizira i preuzima praksu mnogih stranaka koje tako rade", kazao je Radončić i dodao kako je na današnjem razgovoru između njega i Nikšića bilo mnogo tema o jačanju BiH.

Radončić, koji je inicijator današnjeg sastanka, rekao je novinarima da prekompozicije vlasti na nivou BiH nema te da SBB neće učestvovati u podjeli BiH u smislu formiranja nekih novih entiteta ili kantona.

"Opstanak koalicije na nivou BiH zavisi prvenstveno od toga šta će uraditi rukovodstvo SDS-a, da li žele napustiti tu koaliciju ili ne. Što se tiče SDA, HDZ-a i SBB-a, naš stav je da se ta koalicija održi do kraja ovog ciklusa vlasti, a da li će se to desiti zavisi od toga šta će se dešavati u Republici Srpskoj i kakva će biti odluka SDS-a", naglasio je Radončić.