BiH
15

Novi pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hladna fronta koja je sinoć prešla preko BiH izazvala je veliko nevrijeme u našoj zemlji. Međutim, još sinoć se sve smirilo, te se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni i sunčano u Hercegovini, kazali su za Klix.ba u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

"Danas se može očekivati nešto kiše na sjeveru, a tokom popodneva ponegdje, uglavnom u centralnoj i istočnoj Bosni, i pljuskovi manjeg intenziteta", rekao je za Klix.ba meteorolog Ibrahim Hadžismailović.

Prema njegovim riječima, oblaka i magle po kotlinama bit će sutra u jutarnjim satima, nakon čega će uslijediti vedro i sunčano vrijeme i tako će ostati do četvrtka, kada se u popodnevnim satima ponovo očekuju pljuskovi i grmljavina.

"U petak se očekuju pljuskovi u istočnoj i jugozapadnoj Bosni, dok će u ostatku zemlje biti sunčano vrijeme. U subotu popodne, odnosno prema kraju dana očekuju se grmljavinski pljuskovi na istoku, a u nedjelju se očekuju slabiji pljuskovi ponegdje u Bosni", naveo je naš sagovornik.

Dodao je kako će se dnevne temperature sutra kretati od 20 do 29 stepeni, a od utorka će biti od 24 do 30 stepeni. Jutros su se u osam sati temperature u našoj zemlji kretale od osam, koliko je bilo na Bjelašnici, do 19 stepeni u Neumu. Tokom današnjeg dana očekuju se dnevne temperature u rasponu 18-29 stepeni.