BiH
19

Novi Helen Doron centar engleskog jezika za djecu – Novi Grad i Ilidža

Zbog velikog interesovanja roditelja uskoro će na području koje obuhvata Novi Grad i Ilidžu počinje sa radom još jedna škola za rano učenje engleskog jezika po čuvenoj Helen Doron Early English metodi, tako da će i naši mali sugrađani iz ovog dijela grada moći učiti engleski jezik kao njihovi vršnjaci u preko 40 zemalja širom svijeta.

Program Helen Doron Early English uspješan je već više od 27 godina i obuhvatio je preko milion djece širom svijeta.

Ono što ovu metodu čini jedinstvenom je učenje engleskog po principima maternjeg jezika.

Za razliku od ostalih škola, ova školska metoda se bazira na podsticanju dječije kreativnosti, na igri, pričama, radnim sveskama, karticama za učenje pojmova, originalnim pjesmama i muzici koja potiče govorni engleski, izgovor, gramatiku, vokabular te čitanje i pisanje za stariju djecu.

Posebnost ove škole jeste da se kompletna nastava odvija na engleskom jeziku. Mnoga istraživanja pokazuju da su mogućnosti djece da na ovakav prirodan način usvajaju nove jezike neograničena, jer se učenje bazira na pozitivnoj reakciji i ponavljanju kroz igru, upravo kako se uči i maternji jezik.

Sve je prilagođeno djeci, tako i posebno uređene učionice u kojima će se zasigurno mališani i njihovi roditelji osjećati lijepo i ugodno.

Ono što posebno treba naglasiti jeste da grupe broje do najviše osmero djece i to je jedan od razloga uspješnosti.

Svi Helen Doron učitelji prolaze kroz intenzivnu obuku kako bi polaznicima učinili časove što zanimljivijim i uvijek svježim, te stvorili zabavnu i pozitivnu atmosferu za učenje.

Uz kreativne Helen Doron materijale za učenje svaki čas je užitak kako za djecu, tako i za predavače.

Helen Doron škola će na području Novog Grada, u ovoj sedmici, organizovati besplatne demo časove kako biste se što bolje upoznali sa ovom međunarodno poznatom metodom.

Škola će početi sa radom od septembra. Prijavite se na demo časove putem email adrese [email protected] ili putem broja telefona 062/757-239. Za više detalja posjetite našu Facebook stranicu – Helen Doron Sarajevo ili web stranicu www.helendoron.ba.