Duraković kod Efendića
58

FOTO / Novi Grad finansira infrastrukturne projekte u Srebrenici

Klix.ba
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković boravio je danas u radnoj posjeti načelniku Općine Novi Grad Sarajevo Semiru Efendiću.

Razgovarano je o nastavku saradnje dviju općina, kada je u pitanju sufinansiranje projekata koji će doprinijeti ugodnijem, boljem i ljepšem životu stanovnika Srebrenice.

U budžetu Općine za ovu godinu planirano je 100.000 KM za finansiranje infrastrukturnih projekata u Srebrenici. Kako ta sredstva do sada nisu uplaćena na račun Općine Srebrenica, sudionici sastanka dogovorili su da se do kraja godine Srebrenici uplati pola od planiranih sredstava.

"Opredijelili smo se da Općina u narednom periodu finansira određene infrastrukturne projekte u Srebrenici. Za ovaj vid pomoći planirat ćemo budžetska sredstva i u idućoj godini“, kazao je Efendić.

On je najavio posjetu Općini Srebrenica, kada će se konkretnije razgovarati o finansijskoj potpori pojedinačnih infrastrukturnih projekata.

Duraković je izrazio zadovoljstvo što je dio njegove prve radne aktivnosti, posjeta upravo načelniku Općine Novi Grad.

"Na početku naših načelničkih mandata želimo učvrstiti i intezivirati nastavak saradnje. U proteklom ratu u ovom gradu je, osim stradanja njegovih stanovnika, uništena i kompletna komunalna i privredna infrastrukturu. Porušeno je 6.300 kuća, tako da će realizacija svakog projekta dobro doći i sasvim sigurno će promijeniti trenutnu tmurnu sliku Srebrenice“, riječi su Durakovića.

Efendiću je danas tačno mjesec dana otkako je preuzeo mandat načelnika, dok je Durakoviću ovo prvi radni dan.

“Ovim putem pozivam i ostale bosanskohercegovačke načelnike da učestvuju u finansiranju infrastrukturnihiI drugih razvojnih projekata kako bi se pokrenuo život u ovom gradu, jer to je najmanje što svi mi možemo učiniti za Srebrenicu”, kazao je Efendić.