BiH
182

Novi članovi SDA predstavljeni u Sarajevu

FENA
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo organizirao je večeras u Domu mladih prigodnu svečanost povodom uručenja članskih iskaznica za više od hiljadu novih članova stranke.

Riječ je o članovima, većinom mladih, koji su pristupili ovoj stranci u posljednjih nekoliko mjeseci na području Kantona Sarajevo.

Pored nekoliko novih članova, prisutnima su se prigodnim govorima obratili i najviši dužnosnici stranke, među kojima i potpredsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić te načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

Čestitajući novim članovima koji su pojačali stranku, Izetbegović je naglasio da oni, posebno mladi, predstavljaju novu vitalnost, energiju, ideje i vizije u djelovanju SDA. Od njih, kazao je, jedino traži svijest o tome kakvoj su se stranci priključili - neuporedivoj u BiH, regionu, pa i svijetu.

"SDA je stranka koja je svaku svoju zadaću, a mnoge su bile istorijske, ispunila, zadala i izvršila. To je stranka koja je imala snage da napravi mir 1995. godine te koja je imala lidersku poziciju da napravi šezdeset i jednu instituciju u vremenu poslije Deytona", istaknuo je on.

Pozdravljajući nove, posebno mlade članove SDA, Denis Zvizdić je naglasio da je to jedna od najvažnijih i najvećih odluka u njihovom životu. Poručio im je da moraju znati kako su oni prva generacija u posljednjih sto godina koja je rođena slobodna u svojoj zemlji, te da je to tekovina od neprocjenjivog značaja.

"SDA je stranka koja je uvijek mislila o svojim članovima te napravila atmosferu da mladi ljudi mogu biti uspješni i perspektivni. Obrazovanje je jedan od ključnih prioriteta koji mora biti posvećen mladima. Jer, mi želimo da gradimo društvo znanja", istaknuo je on.

Da je SDA u profesionalnom smislu bila ključna u njegovom životu naglasio je Semir Efendić, podvlačeći da je pristupanje ovoj stranci bila jedna od njegovih najvažnijih životnih odluka. Poručio je da ovoj državi treba pobjeda SDA na predstojećim izborima kako bi nastavila voditi reformske procese u državi.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Nezir Hadžić podvlači da je održavanje svijesti o istoriji BiH misija stranke i ove Asoacijacije. Naglasio je da i novi članovi moraju jačati savjest, dobro, karakter i poštenje te izrasti u snažne stubove ove stranke i države BiH.