BiH
161

Nove prijeteće poruke upućene Amiru Zukiću

Piše: Er. M.
Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu FBiH Amir Zukić ponovio je dobio prijeteće poruke koje su, kako ističe, vezane za Zakon o igrama na sreću FBiH.

U razgovoru za Klix.ba Zukić je kazao kako je dobio prijeteću SMS poruku od nepoznatog pošiljaoca sa prijetećim sadržajem.

"U poruci je otprilike pisalo da sam na vrijeme upozoren i da nisam ništa uradio da to zaustavim i kako sada oni imaju metode i načine, odnosno čovjeka koji je jači od svih nas", rekao je Zukić.

On je istakao kako su prijetnje i sav pritisak vezani za Zakon o igrama na sreću o kojem se u skorije vrijeme treba očitovati Vlada Federacije BiH i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

"Približava se završetak i usvajanje tog zakona, a ja to svakodnevno pratim i raspitujem se. Vjerovatno to neko i zna", kazao je Zukić.

Podsjećamo, nakon što je Zukić sa kolegom Omerom Škaljom pokrenuo inicijativu za izmjene Zakona o igrama na sreću kako bi dobici do 100 KM u kladionicama također bili oporezovani, a porez se plaćao u mjestu rada kladionice, pojavili su se protivnici te ideje, a Zukić je ranije dobio i prijeteće pismo.

U pismu mu je zaprijećeno da će "završiti u gepeku" ako nastavi pričati, aludirajući na inicijativu za izmjene Zakona o igrama na sreću.