BiH
15

Nove obustave saobraćaja na Stupskoj petlji: Hoće li biti novih gužvi?

Piše: E.S.H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na izgradnji Stupske petlje, doći će do privremene obustave saobraćaja i to za smjer iz grada za skretanje prema Rajlovcu i iz grada prema aerodromu preko Stupske petlje.

"U cilju smanjenja gužvi, zamolili bi građane da koriste alternativne pravce i to saobraćajnicu ulicom Drinska i Safeta Zajke i preko Pofalića i Otoke, a mogu koristiti i pravac preko starog Stupa, skretanje kroz Stup i kroz ulicu Kurta Schorka za Rajlovac. Također, za aerodrom građani mogu ići preko Nedžarića i Dobrinje", pojasnila je za Klix.ba Alma Zilić iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Glavna gradska saobraćajnica iz grada prema Ilidži i u suprotnom smjeru je u funkciji u punom kapacitetu, a promjene u režimu odvijanja saobraćaja su vezane samo za skretanja i to za pravac prema Rajlovcu i preko Stupske petlje za aerodrom.

"Ne očekujemo neke velike gužve jer je glavna saobraćajnica u funkciji. Molimo građane za malo strpljenja i da koriste alternativne pravce. Veće gužve očekujemo na Stupu, jer su svi navikli da idu na Stupsku petlju, ali se nadamo da to neće biti veliki problem", kazala je Zilić.

Izmjena će vrijediti od 31. augusta do 05. septembra, a iz Direkcije za ceste KS naglašavaju da će se potruditi da se saobraćaj što prije stavi u funkciju kako bi se izbjegle veće gužve.

Kako bi građanima bilo olakšano saobraćanje, kroz stari Stup je postavljena privremena signalizacija.