GRAS
0

Nove iskaznice za 2008./2009. školsku godinu

Sarajevo-x.com
Preduzeće GRAS obavještava učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo da su sa početkom 2008./2009. školske godine obavezni zamijeniti postojeće iskaznice za prevoz do kraja septembra, a studenti do kraja oktobra, do kada će moći kupovati kupone za prevoz sa postojećim iskaznicama.

Kako kažu u GRAS-u, za izradu novih iskaznica potrebno je donijeti potvrdu sa jednom fotografijom korisnika, ovjerene od strane škole odnosno fakulteta, a studenti su obavezni na uvid donijeti i index.

Potvrde se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima preduzeća GRAS, a prilikom kupovine potvrda, obavezno treba voditi računa o kupovini odgovarajuće potvrde u skladu sa starosnom dobi i udaljenosti od mjesta stanovanja do škole.

Učenici srednjih škola kupuju plave potvrde, ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole veća od 4 km. Bijele potvrde, kupuju učenici, ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole do 4 km.

Učenici osnovnih škola, od šest do 10 godina kupuju roze potvrde, a od 10 do 15 godina kupuju žute potvrde.

"Potvrdu sa fotografijom ovjerene od strane škole, odnosno fakulteta i upisanim jedinstvenim matičnim brojem, treba dostaviti na jedno od prodajnih mjesta preduzeća GRAS na kojima će se vršiti izrada iskaznica, a to su: Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža“, kažu u GRAS-u.