BiH
22

Novčana pomoć za nezaposlene žene

FENA
Javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim ženama u okviru inicijative Interventni fond za žensko poduzetništvo otvoren je do 31. jula.

Fondacija CURE i Udruženje Infohouse pozvali su sve nezaposlene žene da se ohrabre i kandidiraju svoju ideju za sufinansiranje u maksimalnom iznosu od 1.500 KM.

Od sredstava iz prošlogodišnjeg Fonda devet nezaposlenih žena je dobilo finansijsku injekciju za pokretanje sopstvenog posla.

Sredstva će biti dodijeljena kao podrška odabranim, najboljim, poslovnim idejama nezaposlenih žena iz BiH, na ime nabavke sredstava za rad, opreme, repromaterijala i slično, kao i za obrtna sredstva.

Sve zainteresirane žene do 31. jula mogu preuzeti zahtjev za apliciranje s web stranica www.infohouse.ba, www.101razlog.ba i www.fondacijacure.org, kao i u kancelarijama Udruženja Infohouse i Fondacije CURE.

Početna finansijska sredstva Interventnog fonda za žensko poduzetništvo od 10.000 eura (19.558,30 KM) osigurali su Steiermärkische Sparkasse i sarajevska općina Novi Grad, a Misija OSCE-a u BiH pružit će organizacijsku podršku razvoju Interventnog fonda, saopćeno je iz Udruženja Infohouse.