Općina Centar
0

FOTO / Novčana pomoć i oprema za trojke iz porodice Vukšić

Sarajevo-x.com
Predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo su u srijedu posjetili prve trojke rođene na obnovljenoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru i uručili prigodne poklone bebama i njihovoj majci Belmi Vukšić.

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića sretnoj majci je čestitao Osmo Babić – pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja i kao jednokratnu pomoć uručio 700 KM.

Emina Dubravić - ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je zajedno sa svojim saradnicima tokom ove posjete uručila prigodnu opremu za bebe.

Majka Belma je kazala da se osjeća dobro i da bi sa bebama, dvije djevojčice i jednim dječakom, koji su izašli iz inkubatora mogla otići kući već krajem sedmice. Iskazala je zahvalnost osoblju klinike na ukazanoj medicinskoj njezi i pažnji te na uručenim prigodnim poklonima. Porodilja ima stalnu pažnju Sebije Izetbegović - direktorice Klinike za ginekologiju i akušerstvo, prim. dr. Kerima Begića koji je porodio trojke, te glavne medicinske sestre Kadrije Krnić.

S obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazi sedmočlana porodica Vukšić, svaka pomoć je dobrodošla. Otac Krešimir, kao 90% invalid, na ličnu invalidninu i tuđu njegu i pomoć ima mjesečna primanja u iznosu od 320 KM.

Posljednjih godina putem Službe za rad i socijalna pitanja Općine Centar ostvarivao je pravo na jednokratnu novčanu pomoć, te pravo na dječiji dodatak. S obzirom na ovakvu situaciju u porodici, u kojoj niko nema stalno zaposlenje, putem Službe za rad i socijalna pitanja Općine Centar moći će ostvariti jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, novčanu naknadu porodilji koja nije u radnom odnosu te pravo na dodatnu ishranu dojilje, kao i uvećan dječiji dodatak. Porodica Vukšić živi u potkrovlju zgrade u ulici Kaptol 14.