BiH
16

Novalić sa Cvijanovićevom: Zajednički rješavati zajedničke probleme

SRNA
Fadil Novalić (Foto: SRNA)
Fadil Novalić (Foto: SRNA)
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić najavio je da će u narednom periodu biti održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH o rješavanju zajedničkih pitanja.

Novalić je danas u Doboju, u pauzi radnog sastanka sa predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, rekao novinarima da u oba entiteta postoje zajednički problemi koji se mogu zajednički rješavati i o njima odlučivati.

On je najavio održavanje sastanka vlada RS i FBiH za mjesec i po dana kada tehničke grupe usaglase rješenja sa današnjeg sastanka.

Federalni premijer je naveo da učesnici današnjeg sastanka razmatraju opšta pitanja, kao i da se već tri mjeseca radi na harmonizaciji poteza u vezi sa problemima čija bi rješenja mogla biti ista.

On je rekao da je razgovorano o tome "šta će se raditi kako bi poboljšali radno-pravno zakonodavstvo i poslovno okruženje da se ekonomska situacija pomjeri na bolje".

Novalić je za loše stanje pojedinih preduzeća u Tuzlanskom kantonu okrivio neodgovorno rukovodstvo preduzeća, a u nekim slučajevima i Agenciju za privatizaciju.

On je istakao da se ne može govoriti o propasti tuzlanske privrede "jer iz Tuzle dolazi 51 posto kompletne energije u Federaciji, te vrijedne kompanije".

Novalić je čestitao predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović i ministru finansija Zoranu Tegeltiji, koji učestvuje na sastanku, predstojeći Vaskrs, kao i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.