Inicijativa Aliji Behmenu
0

Novac od novogodišnje proslave dajte Meliki Spahić!

Sarajevo-x.com
Našoj redakciji upućeno je pismo iza kojeg stoji skoro 4.000 bh. građana, kojim od gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena traže da otkaže proslavu Nove Godine i da planiranih 120.000 KM za tu namjenu, uplati za liječenje bolesne Melike Spahić kojoj treba transplantacija koštane srži. Melika je oboljela od akutne leukemije a majka je jednogodišnjem Arslanu.

' Gospodine Gradonačelniče i gospodo vijećnici!

Ovim otvorenim pismom pozivamo vas da ta sredstva preusmjerite za liječenje teško oboljele Melika Spahić (33), majke jednogodišnje bebe, kojoj je dijagnosticirana akutna nelimfatična hemoblastoza (akutni oblik leukemije), što je rijedak slučaj u svijetu i u regionu. Liječenje je započeto na UKC-u Tuzla , agresivnom polihemioterapijom. Međutim, za njenu vrstu bolesti izliječenje je moguće jedino hitnom transplantacijom koštane srži, koja se može uraditi samo van granica BiH. Sama transplantacija koštane srži košta 250.000 eura.

U akciju prikupljanja sredstava za liječenje Melike Spahić uključili su se novinari, glumci, pjevači, radnici, čak su i penzioneri i nezaposleni makar jednim telefonskim pozivom željeli dati doprinos ovoj akciji. Do sada je prikupljeno oko 350 hiljada maraka. Iznos koji ste predvidjeli za obiježavanje Nove 2010. godine bio bi dovoljan da se, konačno, prikupe potrebna sredsta za liječenje Melike Spahić.

Obraćamo vam se kao ljudima i vjerujemo da ćete donijeti odluku da se ta sredstva preusmjere za liječenje majke jednogodišnje bebe Arslana. Na fejsbuku (Facebook) je oformljena grupa s nazivom 'Preusmjerimo budžetska sredstva za liječenje Melike Spahić'. Za samo nekoliko dana grupi se pridružilo blizu 4 hiljade članova. Svi mi koji smo se pridružili ovoj grupi vjerujemo da će svak onaj ko ima i trun ljudskog u sebi, trun morala, podržati odluku o preusmjeravanju tih 120 hiljada KM za liječenje Melike Spahić.

Tu odluku vi možete donijeti jednostavnim dizanjem ruku. Vi ste u prilici da učinite djelo koje može spasiti jedan mladi život. Priznat ćete, više vrijedi život mlade osobe, majke jednogodišnje bebe, nego jedna noć provoda. Vjerujemo da će građani Sarajeva biti saglasni sa vašom odlukom. Uostalom, Novu godinu možemo dočekati u u svojim domovima, u krugu porodice, rođaka, prijatelja i komšija. Ništa time nećemo izgubiti, a mali Arslan bi dobio najljepši novogodišnji poklon – odlazak na liječenje njegove majke Melike Spahić.', kaže se, između ostalog, u pismu povodom humane inicijative naših sugrađana.

Gradonačelnika i gradske vijećnike se poziva da umjesto jednonoćne zabave, Meliki Spahić i njenom sinu poklone život, hitnom uplatom 120.000 KM na jedan od sljedećih računa:

Za uplate u KM: Naziv banke: Unicredit Bank dd Mostar Direktni broj žiro računa: 3384402116971502 Broj računa: 45214325002 Za devizne uplate u BIH: Naziv banke: Unicredit Bank dd Mostar Broj računa: 45214325101

Članovi FB grupe:'Preusmjerimo budžetska sredstva za liječenje Melike Spahić'