Potez za svaku pohvalu
0

Novac od dekorisanja grada upućen najsiromašnijima

SRNA
Srebrenica
Srebrenica
Prema odluci načelnika opštine Srebrenica Osmana Suljića, novac predviđen za novogodišnju dekoraciju grada bit će dodijeljen za 41 socijalno najugroženiju porodicu svih nacionalnosti u ovoj opštini.

Zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković ocijenio je da je umjesto trošenja novca za kićenje grada humanije pomoći najsiromašnijima da barem u novogodišnjoj noći imaju bolju trpezu.

Ulice Srebrenice danas su skoro prazne i rijetko se može vidjeti neki prolaznik. Na novogodišnji praznik jedino podsjećaju dva transparenta u glavnoj ulici sa ispisanom novogodišnjom čestitkom građanima i par skromno dekorisanih izloga.

Nema ni uobičajene pretprazničke gužve u trgovačkim radnjama, a rijetki su oni koji uđu da nešto kupe. 

U Srebrenici je iz godine u godinu sve manje stanovnika. Mnogi koji su zaposleni u ovoj opštini danas odlaze svojim kućama u Federaciji BiH i Bajinoj Bašti u Srbiji, gdje će slaviti Novu godinu. 

U Srebrenici ostaju oni najsiromašniji koji nisu u mogućnosti da odu, a koji će Novu godinu dočekati u kućnom ambijentu. 

Samo manji broj mladih Novu godinu će dočekati u dva srebrenička kafića, gdje, zbog malog interesovanja, nije potrebno rezervisati mjesta.